מכה בבטן שבוע 23

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/08/2022 | 18:02 | מאת: שירה

אני בשבוע 23 היון מישהי נתקעה בי בבטן בעצמה אך לא הרגשתי כאב מסוים האם יכול להיות שנגרם נזק לעובר?

25/08/2022 | 12:13 | מאת: ד"ר מיה נמרודי

היי שירה,במקרה של חבלת בטן ישירה, גם אם לא חזקה במיוחד, אנחנו ממליצים לפנות למיון לצורך הערכה לרבות בדיקת us והשגחה לצורך שלילת היפרדות שלייה, סימנים מזהירים להיפרדות שלייה הם דימום ותחושת לחצים או צירים, אבל לפעמים תיתכן היפרדות שלייה קלה גם ללא סימנים אלה. בנוסף נשים עם סוג דם RH neg (סוג דם שלילי) זקוקות לזריקה מסוג anti-D. אני ממליצה לפנות למיון להערכה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה