בטן גדולה...

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

27/03/2005 | 12:23 | מאת: מיכל

שלום ד"ר, אני בת 29 בהריוני השני, בשבוע 34. הבטן שלי גדולה ! יותר גדולה ממה שהיה בהריון הראשון, רוב האנשים חושבים שאני לקראת לידה ולמעשה יש לי עוד 6 שבועות. זה קצת מטריד אותי. יש לציין שהעליתי במשקל אותו דבר כמו בהריון ה - 1 בשלב זה (בינתיים 11 ק"ג, למרות שהתחלתי את ההריון הזה 2 ק"ג יותר מאשר בפעם הראשונה), חוץ מבבטן לא השמנתי מסביב, אין לי בצקות או סוכר גבוה (113.5 בהעמסת סוכר), אין עודף מי שפיר נכון לשבועיים וחצי אחורה (סקירה אחרונה שעברתי) והעובר טיפה גדול אבל בנורמה (משקל 1.750 בשבוע 31+3). אולי זה משנה שהפעם זה בן ובהריון הראשון היתה בת ? בקיצור אין בעיה פתלוגית ואני תוהה אם יש עצה או רעיון ? אני לא רוצה שהבטן תתפקע לחלוטין לקראת סוף חודש 9.... תודה, מיכל.

27/03/2005 | 13:22 | מאת: דר' יובל יפת

שלום מיכל הכל נשמע נורמאלי לגמרי אצלך, ואין כל חשש או מקום לדאגה. כדאי לבצע שוב הערכת גדילת העובר כדי לוודא שאין מדובר בכל זאת ברבוי מים או בעובר גדול לגילו.

30/08/2009 | 12:09 | מאת: געכ

את מקסימה

מנהלי פורום הריון ולידה