היסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/03/2005 | 19:50 | מאת: שרית

שלום רב, אני בת 28 ולאחר 2 הפלות עוקבות אחת בשבוע חמישי ושנייה בשבוע שמיני עקב אי התפתחות העובר. מכיוון שבקופת חולים לא עושים ברורים לאחר שתי הפלות "בלבד" פניתי לרופא פרטי ששלח אותי לבדיקות דם לבירור קרישיות ,פקטור 2 ,פקטור 5 ליידן וכו' כול הבדיקות יצאו תקינות מלבד PCR MTHFR הטרוזיגוט וANA חיובי ,המשך הבדיקות של הANA הקרדיוליפין היה תקין ונשלחתי לבדיקות נוספות של הומוציסטאין ו A.B GLYCOPROTEI LGG לכך עדיין אין תוצאות. בכול מקרה הרופא המליץ לי לבצע גם כן בדיקת היסטרוסקופיה לבדוק האם יש משהו בתוך הרחם שגורם להפסקת הריון, רציתי לדעת האם לאור תוצאות בדיקות הדם והעובדה שאני לאחר שתי הפלות יש צורך בבדיקה זו?הרופאה בקופת חולים לא ממליצה להפנות אותי לבדיקה זו ואומרת כי אין צורך לאחר שתי הפלות לבצע בדיקה חודרנית ,עקב כך אם ארצה לבצע את הבדיקה אני חייבת לבצע אותה באופן פרטי ולכן רציתי חוות דעת נוספת,אני חוששת מאוד מהפלה נוספת אך לא יודעת האם בדיקה זו תעזור בכך . אני ממש מבולבלת שני רופאים שתי דעות ואותן עובדות מה לעשות? אשמח לחוות דעתך מה היית ממליץ אתה במקרה כמו שלי? תודה רבה ומצטערת על השאלה הארוכה אני פשוט מאוד חרדה ומבולבלת

24/03/2005 | 20:26 | מאת: רוני

הרופא הפרטי שלך אחראי מאד. הוא מפנה אותך בדיוק לאותן בדיקות שתוצאותיהן, אם אינן תקינות, מעידות על בעיה הגורמת לחוסר בהצלחה של ההריון. את תוצאות קרישת הדם תפני להמטולוג. תדרשי הפניה מקופת החולים לברור התשובות. מגיע לך!. לאחר שתי הפלות היססטרוסקופיה נחוצה מאד. הבדיקה מגלה מומים מולדים ברחם, ובמידה והם קיימים הם עשו ועושים הפלות במקרים רבים. התשובה של הרופאה שלך נשמעת לי אוילית ו"חסכנית", על חשבונך. תדרשי ממנה לכתוב לך במכתב שלמרות שעברת שתי הפלות אי אינה מאשרת לך את הבדיקה, הואי לוקחת אחריות על ההריון הבא שלך שיסתיים ללא הפלה. במידה והיא תסכים יש לך מכתב ועמו את הולכת להתלונן עליה בהנהלת קופת חולים ולא מוותרת עד שיש לך את הבדיקה. גם אם היא לא תסכים - תפני לרופא אחר מקביל לה או לרופא פריון והוא יתן לך את הבדיקה הכל כך בסיסית הזאת. בכל מקרה עלייך להתלונן עליה. הסטרוסקופיה זו בדיקה חודרנית בערך כמו כל בדיקה גניקולוגית, וברור שעלייך לעבור אותה כדי לגלות את הסיבה להפלות החוזרות. זה יחסוך לך עוגמת נפש בעתיד. בהצלחה.

24/03/2005 | 23:34 | מאת: דר' יובל יפת

שלום לך. התשובה אד קצרה. ממלץ בהחלט לבצע אולטרסאונד וגינלי על ידי מומחה, ובהמשך לשקול היסטרוסקופיה אבחנתית - שזו פעולה פשוטה המתבצעת במרפאה. בברכה, דר' יפת יובל, מנהל מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד

מנהלי פורום הריון ולידה