לידה טבעית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/04/2005 | 20:00 | מאת: אושרה

שלום רב, אני בתחילת הריוני וקוראת הרבה בנושא לידה טבעית. למיטב הבנתי אין שום פגיעה ארוכת טווח של משכך כאבים (אפידורל) ליולדת ולא לתינוק. האם זהו ההבדל העיקרי בין לידה טיבעית ללידה שאינה טבעית? למה בכל זאת לידה טבעית עדיפה על פי הכתובים? בברכה אושרה

15/04/2005 | 01:33 | מאת: דר' יובל עוז

אשמח לקבל מהי הגדרת לידה טבעית על פי הבנתך. מאחר ולא כל אחד מגדיר זאת בצורה זהה לאחר הרי שקשה לאמר שההבדל בין סוגי הלידות הוא אך ורק ביצוע אפידורל. וקשה להתיחס להערתך כי לידה טבעית עדיפה. אם מדובר על לידת בית - משרד הבריאות מדגיש שיש בכך נטילת סיכון שלא לצורך ומעודד לידה בין כתלי בית החולים. כיום חדרי לידה רבים מאפשרים "לידה טבעית" (כל אחד על פי הבנתו). לידה דרך הנרתיק הינה עדיפה על לידה בנתוח. בברכה דר' יובל עוז מנהל יחידת אולטרהסאונד, צפת

מנהלי פורום הריון ולידה