כאבים בגב התחתון חודש שני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

19/12/2016 | 14:29 | מאת: אפרת

שלום, התחלתי לסבול מכאבים בגב התחתון בדומה להתחלת צירים. ללא התקשויות של הבטן. כאבים עמומים וסחרחורת (מניחה שהסחרחורת מחוסר מזון, אני מקיאה המון). האם יש מה לעשות בשלב זה ? אני רק בשבוע 9, וייתכן אפילו שפחות. בעברי 3 הריונות תקינים ללא לידות מוקדמות. עם זאת עברתי קוניזציה של צוואר הרחם כחודשיים לפני שנכנסתי להריון זה, והיו לי דימומים בתחילתו (מה שלא היה בהריונות קודמים). נצפה דופק עם שק חלבון מוגדל. מחכה לאולטרסאונד נוסף בעוד כ-3 ימים. האם פרט למנוחה יש מה לעשות? תודה רבה רבה

20/12/2016 | 09:55 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

כאבי גב בהריון - תלונה נפוצה ביותר בהמון הריונות תקינים לחלוטין. אם מוסיפים לזה הקאות חוזרות של הריון הרי שגם כאבי שרירים בבטן ובגב מרוב מאמץ ההקאות הינם נפוצים גם כן. לגבי קוניזציה - מכיוון ועברת אותה ממש לאחרונה, נמליץ על מעקב אורך צואר הרחם החל מהסקירה. בכל מקרה החמרה, דימום - לפנות לבדיקת רופא. מנוחה ולהמנע כעת מיחסי מין.

מנהלי פורום הריון ולידה