בדיקת קולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/12/2016 | 15:26 | מאת: רונה

שלום נתבקשתי לבצע בדיקת קולפוסקופיה בגלל ריבוי כלי דם בצוואר הרחם. אני בשבוע 35. שאלתי היא עד כמה זה מסוכן לעשות בדיקה כזו בשבוע מתקדם זה? מה זו החומצה ששוטפים את צוואר הרחם? היא מסכנת את העובר? ושאלה אחרונה יש לי הרבה צירי ברקסטון זה לא מזרז צירים בפעולה החודרנית הזו? אשמח לתשובתך המהירה מכיוון שהבדיקה ביום ראשון. תודה!

15/12/2016 | 18:00 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

שלום. כפי שעניתי לך ב 13/11, התשובה לא משתנה... בדיקת הקולפוסקופיה כשלעצמה לא תסכן את ההריון. המבצע מן הסתם ידע שאת בהריון ולפני כל פעולה נוספת לדוגמא ביופסיה הוא ידון איתך על האופציות. החומר בו משתמשים גם כן לא יסכן לך את ההריון. חשוב לגשת להמשך הערכה בנושא. באם המבצע יראה ממצא מחשיד לתהליך ממאיר או טרום סרטני הוא ידון איתך על האפשרויות העומדות בפנייך - נטילת ביופסיה במקום עם המשך לפי תוצאת הביופסיה, המתנה שמרנית ובדיקה חוזרת עם או בלי ביופסיה לאחר הלידה. או המלצה לזירוז לידה לצורך המשך בדיקות לאחריה. בברכה, ד"ר בורשטין עירד, חטיבת נשים ויולדות, מרכז רפואי אסף הרופא

מנהלי פורום הריון ולידה