שאלה בנושא afp בבדיקת חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/09/2016 | 20:53 | מאת: מיקאלה

ד"ר שלום. הריון רביעי, הריון אחרי הפלה טבעית. שקיפות עורפית כולל בדיקת דם תקינות לחלוטין וכך גם סקירת מערכות ראשונה. בבדיקת חלבון עוברי נמצא סיכון לטריזומיה 18 1:10000 וכך גם הסיכון לתסמונת דאון. מדד הafp יצא mom 2.05 (הטווח כאמור 0.2-1.99), שני המדדים האחרים תקינים לחלוטין. חשוב לציין שגיל ההריון לחישוב היה 16שבועות כאשר גיל ההריון על פי אולטרסאונד היה 17שבועות בדיוק (הקפצה של שבוע קדימה בבדיקת שקיפות עורפית) האם ישנה סיבה להילחץ ויתכן חלילה פגם אמיתי במערכת העצבים או שאפשר להוריד לחץ ובהחלט להמשיך להניות מההריון? תודה רבה רבה רבה

16/09/2016 | 15:33 | מאת: ד"ר עירד בורשטין

אכן תארוך שגוי של גיל ההריון יכול להשפיע על חישוב התוצאה. רמת AFP עולה עם גיל ההריון, כך שתשובה של שבוע 17 אשר נרשמת לשבוע 16 אכן עשויה להשפיע. תלוי מה גיל ההריון אשר נרשם בהפניה. AFP=2.05 הינה תשובה גבולית ויש אשר רואים בה כתקינה. את יכולה בשקט להנות משארית הסופ"ש.... בכל מקרה סביר שהרופא שלך ימליץ לך על סקירה מכוונת וישקול יעוץ גנטי במטרה למצוא את הסיבה לתוצאה המוגברת. כמובן שרק לאחר וידוי תארוך גיל ההריון. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה