צירים לא סדירים, שבוע 40

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/08/2011 | 17:21 | מאת: לילך

נכנסתי לשבוע 40 של הריוני הראשון. אני סובלת מזה יומיים וחצי מצירים לא סדירים כל 10-40 דקות. בבדיקה שנערכה לפני יומיים נאמר כי יש 70% מחיקה, צוואר רחם שמור וסגור. עדין לא ירד הפקק הרירי. האם לפי נתונים אלה אפשר לחזות מתי בערך תיערך הלידה? מקריאתי באינטרנט הבנתי שצירים שאינם הופכים לסדירים עם הזמן הינם צירים 'לא אפקטיביים' או 'צירים מדומים' שאינם מובילים בהכרח ללידה... מדוע אם כך מופיעים הצירים האלה? אני כאובה ומותשת ועדין לא התחלתי. תודה רבה

13/08/2011 | 20:53 | מאת: יעל מוזס

לילך שלום הצירים שאת מתארת יכולים להיות לפני הופעתם של צירים מסודרים אשר יגרמו להתחלת לידה בסופו של דבר. יכול להיות בשבועות שסביב הלידה לפעמים מצב של צירים לא מסודרים אשר מתחילים ופוסקים (לפעמים כל הלילה ובבוקר נפסק). בשלב מסויים צירים אלו הופכים לסדירים המרווחים בינהם מתקצרים ועוצמתם גוברת (הציר מתארך). את תחושי בהבדל כשהצירים יהפכו למסודרים ויתחזקו. לא ניתן לחזות מתי תחל הלידה אאבל קרוב לודאי שלא יקח עוד הרבה זמן-וגם לא נותר לך הרבה זמן. כשהצירים יהיו מסודרים ויתחזקו דבר זה יגרום לפתיחה ומחיקה של צוואר הרחם. הפקק הרירי לא תמיד נראה . מקווה שתלדי בקרוב בהצלחה 9

מנהלי פורום הריון ולידה