אגני כליות מורחבים
דיון מתוך פורום הריון ולידה
שלום אני בהריון שני שבוע 23+ 4 עשיתי היום סקירה מורחבת בסיסית ואני נורא מודאגת לגבי אגני הכליות: רוחב אגן כליה ימני 7 מ"מ ורוחב אגן כליה שמאלי 6 מ"מ היקף ראש 24+3=223 היקף בטן 23+4=187 חדרי מוח חדר לטרלי 6 מ"מ BPD 61 מ"מ FEMUR 43 מ"מ הערכת משקל 641 גרם תואם ל-24+2 לציין שהשקיפות וחלבון עוברי היו תקינים האם עלי לבצע מי שפיר? מה ההשלכות מה יכול להיות עם ממצא אגני כליות כזה? מה הנורמלי לשבוע 23? אני מודאגת ואודה לך על תשובה מפורטת
זו הרחבה גבולית. בצעי סקירה מורחבת. אם היא תקינה, שוחחי עם יועץ גנטי, אין חוקים חד משמעיים בנושא. בברכה, ד"ר יפת יובל, מומחה ברפואת נשים וילוד בצוע סקירת מערכות העובר, דיקור מי שפיר, יעוץ ומעקב בהריונות בסיכון גבוה רפואת האם והעובר, ברודצקי 43 רמת אביב, טל. 0544564018 מנהל המיון הגינקולוגי, בי"ח "שיבא"
רק כדי להרגיע מעט.... גם אצלי היתה הרחבה של אגני כליות , ואפילו בצורה יותר רצינית , ואני כן עשיתי מי שפיר , והייתי במעקב הריון בסיכון וכו' וכו' בקיצור היה הריון די סיוט ובסופו של דבר ... תודה לאל - הכל בסדר!!!