פריצת דיסק בהריון.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/03/2005 | 13:41 | מאת: ענת

שלום דר; אני בת 35 ולצערי אובחנה אצלי פריצת דיסק חמורה שאילצה אותי להגיע למצב של שמירת היריון.אני משתדלת להיות נייחת ככל שניתן אך הכאבים איומים ואני מתנהלת כנכה ממש.שאלתי: האם יש משהו שניתן לקחת לשיכוך הכאבים חוץ מאקמול שלא עוזר כלל, והאם אוכל ללדת לידה רגילה במצב כזה או שחלילה גבי ינזק בצורה בלתי הפיכה,והאם אוכל בכלל לקבל אפידורל או חומר אחר? אנא ענה לי בפרוטרוט כי אני מאד מודאגת ומיואשת וחסרת אונים.תודה מראש.

03/04/2005 | 14:47 | מאת: דר' יובל יפת

מותר טיפולים מקומיים שהנם יעילים ולא מזיקים להריון. כולל זריקות מקומיות. לגבי לידה קשה להתחייב, בדרך כלל זה לא מפריע. לגבי אפידורל, תלוי במיקום המדוייק של הדיסק. ממלץ בכל מקרה להתייעץ עם רופא מרדים בחדר לידה, מספר שבועות לפני הלידה. בברכה, דר' יפת יובל, מנלה מיון גינקולוגי בי"ח "שיבא" מומחה להריונות בסיכון גבוה ואולטרסאונד.

מנהלי פורום הריון ולידה