השפעת משחה כימותרפית על הסביבה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/12/2020 | 22:20 | מאת: טופז

שבוע טוב..אשמח למענה אני פשוט קצת בלחץ. אני בתחילת שבוע 10, אמא שלי מטופלת במשחת אפודיקס )משחה כימותרפית שמורחים על הפנים לטיפול בנגעים באף ובפנים(. אתמול היא הייתה אצלי בבית למשך כשלוש שעות )ממילא שמרנו מרחק של לפחות מטר )אולי אפילו יותר( בגלל הקורונה(, אבל פתאום נלחצתי שזו אולי משחה שמקרינה החוצה ויכולה להיות מסוכנת לעובר? האם יש בעיה לשהות לידה במצב זה? אשמח מאוד לתשובה

12/12/2020 | 23:38 | מאת: טופז

ושאלה נוספת.. האם יש בעיה במגע? לגעת החפצים? דברים שנגעה?

13/12/2020 | 08:34 | מאת: ד"ר לי שגב

בוקר טוב, אפודיקס, פלורואורציל, זו תרופה נוגדת סרטן שיכולה להינתן במשחה, במקרה של ממצאים עוריים, או בצורה סיסטמטית. התרופה בצורתה המקומית של המשחה כמעט ואינה נספגת סיסטמית לאותה אישה מטופלת. אין סיכון בנוכחותך ליד אימך המטופלת במשחה זו. המשחה לא גורמת לקרינה ואין מהבחינה הזו סכנה כאשר את לא נוגעת או משתמשת במשחה..

13/12/2020 | 08:55 | מאת: טופז

תודה רבה על העזרה והמענה המהיר! מעריכה מאוד את עבודתך כאן, תודה על כך שאת מקדישה עבורנו מזמנך! חג שמח

מנהלי פורום הריון ולידה