האם כך מרגישים טחורים?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

11/11/2019 | 22:44 | מאת: מאיה

שלום רב אני בהריון בשבוע 26. בשבוע וחצי-שבועיים האחרונים התחיל לי גרד בפי הטבעת, שמופיע בדר"כ רק בשעות הערב. לא ראיתי/הרגשתי כל נפיחות שהיא באזור, לא ראיתי אודם מיוחד, לא היה לי שום דימום ואין לי תולעים. הגרד יכול פתאום לתקוף אותי וזה ממש מטריף את הדעת. אני יודעת שטחורים יחסית נפוצים בהריון. האם יתכן שיש לי טחורים? פשוט מעולם לא היו לי טחורים כך שאינני יודעת איך זה אמור להרגיש. זה מצב די מביך ואני לא יודעת כל כך מה לעשות. לאיזה רופא צריך לפנות? מה אפשר לשים כדי להקל לפחות לבינתיים? תודה!

16/11/2019 | 15:01 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום מאיה טחורים יכולים לגרד, לכאוב ולדמם. במהלך הריון יש הצטברות דם באגן בשל הרחם שגדל ולוחץ על ההחזר הוורידי לכן יש נטייה לטחורים ודליות. קיימים בבתי המרקחת תכשירים להקלה על אי הנוחות הנובעת מטחורים כמו כן ניתן לפנות לפרוקטולוג. לרוב במהלך הריון לא מבצעים טיפול כירורגי וברוב המקרים הטחורים חולפים לאחר משכב הלידה.

מנהלי פורום הריון ולידה