אשמח לעזרה בדיקת דם לאחר שקיפות עורפית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/10/2019 | 12:01 | מאת: נועה

היי עשיתי שקיפות עורפית שיצאה לי 0.5 מ"מ על פי השקלול רק של השקיפות והגיל שלי יצא לי סיכוי לתסמונת דאון 1:7220 לאחר מכן עשיתי בדיקת דם ולאחר כל השיקלול הססטיסטיקה ירדה ל 1:1200 הרופא התקשר אליי והסביר שזה בגלל ההורמון שיצא HCG-b-3.15 mom רציתי לדעת מה אומר ההורמון הזה?האם יש סיכוי גבוהה שחס וחלילה העובר לא תקין?יש לי סקירת מערכות בעוד שלושה ימים ואני מאוד מפחדת.. והרופא מלחיץ אותי הציע לעשות מי שפיר או בדיקת ניפט. האם הערך יכול לרדת בבדיקה השניה של החלבון?

01/11/2019 | 20:36 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

ערך HCG מעל 3 יש לו משמעות בבדיקת החלבון העוברי אותו טרם ביצעת ופחות משמעותי בסקר טרימסטר ראשון. אם עדין יהיה מוגבר מעל 3 גם בבדיקה הבאה יפנו אותך ליעוץ גנטי ומעקב הריון בסיכון בעיקר בגלל סיכוי מוגבר להתפתחות בעיות ממקור שלייתי. תעברי סקירה ואת שאר הבדיקות המומלצות. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה