עובר גדול באחוזון 97

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/10/2019 | 14:03 | מאת: אפרת

שלום, נבדקתי להערכת גדילת עובר בשבוע 32 וראו שהעובר גדול- שוקל 2.5 קג ובאחוזון 97%. ביצעתי סקירה מאוחרת ומוקדת, מי שפיר וסקר לסכרת היריון 50 גרם- הכל תקין. האם יש צורך בבדיקה של 100 גרם? סקירה מוכוונת? גדילת עובר? אני לא מצליחה להבין מה הסיבה לזה... תודה

15/10/2019 | 14:31 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום אפרת במקרה של עובר מעל אחוזון 95 מומלץ לבצע בירור כאשר הבדיקה הראשונה היא העמסת סוכר של 100 גרם מאחר והסיבה הנפוצה ביותר לעובר גדול הינה סכרת הריון. באם הבדיקה יוצאת תקינה יש לשקול צורך בבירור נוסף. ובמקביל מעקב גדילה כל שבועיים. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה