פטכיות בעור בהריון שבוע 28

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/10/2019 | 21:06 | מאת: איולה

בשבוע 28, בחודשיים האחרונים הבחנתי בפטכיות קטנות על החזה והצלעות המתרבות מידי שבוע.. נוספו על הכתפיים וקצת על הזרועות . הראיתי לרופאת הנשים שלי שאמרה שזה יכול לקרות בהריון. לא שלחה לשום בדיקה או בירור בנושא. האם עלי לבקש בדיקה כלשהי?? האם ידועה תופעה כזו שהיא לגיטימית והגיונית בהריון? בבדיקות דם סטנדרטיות נראה שטווח כמות הטסיות תקין אך בצד הנמוך שלו. אילו ערכים נוספים עלי לבדוק??

02/10/2019 | 08:08 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

בוקר טוב בהריון לעיתים מופיעים ממצאים הנקראים spider angioma שנראים ככתמים אדומים הנעלמים בלחיצה והם שפירים ויעברו לאחר לידה- יתכן וזה מה שאת חווה. אחרת הייתי מעלה את החשש שלך בפני הרופאה ושואלת על צורך בהרחבת בירור מעבר למה שעשית.

מנהלי פורום הריון ולידה