יחסים וגלולת היום שאחרי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

30/09/2019 | 13:00 | מאת: ענת

קיימתי יחסים לא מוגנים 17 יום אחרי היום הראשון של המחזור, לקחתי פוסטינור (2 מנות של 75 בהפרש של 12 שעות) כמעט ישר אחרי. חוששת שבגלל שהיחסים היו אחרי הביוץ הגלולה לא תעבוד ואני בהריון. מה הסיכויים לכך? מתי הכי מוקדם אפשר לבדוק בוודאות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ענת, גם באשה עם מחזורים סדירים לא תמיד ניתן לחזות בוודאות את מועד הביוץ ולכן לא ניתן באמת לדעת מתי ביחס אליו התקיימו היחסים. כמו כן, מנגנון העבודה של פוסטינור אינו מבוסס רק על מניעת ביוץ והוא עובד גם במנגנונים אחרים כמו הורדת הסיכוי להשרשה במקרים בהם הייתה הפרייה. הדבר החשוב הוא נטילה כמה שיותר בסמוך למועד קיום היחסים הלא מוגנים. בכל מקרה יש לבצע בדיקת הריון כשבועיים לאחר קיום היחסים בכדי לוודא שאכן לא הרית. בהמשך אני ממליצה בחום לפנות לרופא נשים בכדי להתאים לך אמצעי מניעה יעיל ובטיחותי יותר לטווח הרחוק. בהצלחה.

30/09/2019 | 22:05 | מאת: ענת

קודם כל תודה רבה על המענה. בנוסף, האם כחלק מתופעות הלוואי של פוסטינור יכולה להיות גם הפרשה לא תקינה?

אני לא יודעת מה בדיוק כוונתך בהפרשה לא תקינה.. בשבועות הראשונים שלאחר נטילת פוסטינור יתכנו דימומים לא סדירים ולעיתים המחזור הראשון שלאחר הנטילה לא מגיע במועד הצפוי.

מנהלי פורום הריון ולידה