אנטיביוטיקה ממושכת ופטרייה בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/09/2019 | 21:27 | מאת: טליה

ד"ר שלום רב אני נוטלת כבר שבועיים צפורל אחד ביום מניעתי (לא היתה לי דלקת בשתן זה מחשש לזיהום אבנים בכליות). השאלה שלי האם בהכרח זה עלול להתפתח לפטרייה בנרתיק? בנוסף אני אמורה

לקריאה נוספת והעמקה
24/09/2019 | 21:30 | מאת: טליה

אני בשבוע 35 , ואמורה לקחת אנטיביוטיקה עד סוף ההריון. בנוסף האם מותר להשתמש בכמוסות פמינה אלטמן לנרתיק? כמניעה תודה מראש

הי טליה, אנטיביוטיקה עלולה לשנות את הפלורה הטבעית בנרתיק ולגרום לצמיחה של פטריה על חשבון חיידקים ׳טובים׳ אך אין הדבר בהכרח קורה.. בהחלט יכול להיות שלא תרגישי שום שינוי. בכל מקרה טיפול מניעתי אנטיביוטי זה הינו הכרחי. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה