סיכוי ללידה מוקדמת שבוע 34

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/09/2019 | 19:00 | מאת: טליה

שלום ד"ר אני בשבוע 34, לאחר שמשבוע 33 אושפזתי עם צירים מוקדמים וקיבלתי טיפול. היום נבדקתי כי הרגשתי לחצים בבטן תחתונה ונרתיק ומעין דקירות ולא נצפו צירים במוניטור אך יש פתיחה 1 סמ ומחיקה 50 אחוז. האם במצב כזה אפשר למשוך עוד כמה שבועות? למה הכוונה מחיקה? האורך של הצוואר 30. ממה יכול לנבוע הדקירות שהרגשתי בנרתיק מעין הרגשה שצורב. אין לי דלקת בשתן. תודה מראש

22/09/2019 | 15:21 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום טליה, נשים רבות חוות צירים מוקדמים, ורובן הגדול יולדות לבסוף במועד. קשה להעריך מי מהנשים אכן תלד מוקדם ומי לא. בהתייחס לשאלותייך- 1. על פי תיאורך, בהחלט יש מקום לאופטימיות שההריון יוכל להמשיך עוד מספר שבועות, במיוחד אם אין תיעוד של צירים בניטור ובהנחה שאין דינמיקה מבחינת צוואר הרחם. 2. מחיקה הינו מונח המתאר את מידת התקצרות צוואר הרחם. 3. תחושת דקירות בנרתיק יכולה להופיע משלל סיבות.. לא תמיד ניתן למצוא גורם וודאי. יש נשים שחוות זאת מעצם ההריון המתקדם והלחץ של הרחם, יש שחשות כך משנית לבדיקות נרתיקיות או לאחר קיום יחסי מין וכו'. בכל מקרה, משנשללו צירים, אין דינמיקה של צוואר הרחם ונשלל תהליך זיהומי- איני רואה מקום לחרדה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה