הפסקת עלייה במשקל בשבוע 25-27

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/09/2019 | 23:06 | מאת: שני

שלום, אני בשבוע 27 להריון, התחלתי את ההריון בBMI תקין ועד עכשיו עליתי במשקל בערך כמו שכתוב בכל מקום שהייתי אמורה- 2 ק״ג בשליש הראשון, ומאז בערך 350-500 גרם בשבוע. אוכלת יחסית מסודר ועושה ספורט. בשבועיים האחרונים פתאום הפסקתי לעלות- המשקל לא השתנה בכלל, למרות שלא שיניתי כלום בהרגלי התזונה והספורט. האם זו סיבה לדאגה? האם יש סיכוי שיש לעובר בעיה בגדילה? אציין שהעובר זז המון, אין ירידה בתנועות או שום סיבה אחרת לחשוב שמשהו לא בסדר איתו.. תודה!

17/09/2019 | 12:48 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

היי שני, טוב שאת מודעת ומקפידה על תזונה ואורח חיים נכון. יש לזכור שההמלצות הנוגעות לעלייה במשקל הן כלליות וישנה שונות מסוימת בין אשה לאשה.. על כן כל עוד התזונה מאוזנת ובכמות מספקת, ואת חשה בטוב, אין סיבה לדאגה מיוחדת. ניתן לגשת לאחות ליווי הריון או לדיאטנית בכדי לוודא שהצריכה אכן מספקת.

מנהלי פורום הריון ולידה