לחץ דם נמוך מידיי בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/09/2019 | 11:39 | מאת: תמר

היי העלתי פה שאלה אך יש לי שאלה נוספת.. תמיד סבלתי מלחץ דם נמוך באזור 90/60 עקב ההריון (שבוע 20 כרגע) ניהיה לי לחץ דם נמוך עוד יותר .. מודדת כל יום.. וזה תמיד מראה תוצאה סביב 80/50 במהלך היום יש לי סימפטומים של לחץ דם נמוך כמו הפרעות ראייה סחרחורות ורואה שחור.. מציינת שאני גבוהה ורזה מטר 1.71 ומשקל 50 ככה שהרופא אמר שזה גם קשור קצת.. הרופא שלי אמר שזה בגלל ההריון ואין מה לעשות עם זה חוץ מלנוח ולשכב על צד שמאל.. האם יש משהו שאני יכולה לעשות כדיי להקל על הסימפטומים? ובאיזה שבוע להריון הלחץ דם שלי יעלה קצת ויחזור לקדמותו? תודה

14/09/2019 | 20:25 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

לרוב לחץ דם עולה אחרי הטרימסטר הראשון ובהדרגה לאורך השבועות עד להחזרה לערכים שלפני ההריון ולעיתים יותר. בינתיים מומלץ להקפיד על שתיה , מעבר הדרגתי בין תנוחות (משכיבה לישיבה לעמידה) ובעמידה ממושכת להניע את הרגליים ולהזרים דם. באם חשה חולשה או סחרחרות כדאי להתיישב או לשכב כך שלא תפלי ולא תקבלי מכה, לעיתים תנוחה של ישיבה על הרצפה תוך חיבוק רגליים והורדת הראש יכול לסייע. כל זאת בתנאי שנשללו גורמים רפואיים אחרים לירידה בלחץ הדם. תרגישי טוב.

מנהלי פורום הריון ולידה