היקף ראש בבדיקת הערכת משקל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

09/09/2019 | 15:16 | מאת: דפנה הכהן

שלום לאורך כל ההריון היחס בין היקף הראש HC לקוטר BPD היה תקין וגיל ההריון בשניהם היה תקין. לצורך העניין בשבוע 33, HC התאים לשבוע 35.2 וBPD התאים לשבוע 34.4 היום, בתחילת שבוע 38, בהערכת משקל נאמר שHC תואם לשבוע 38.4 בעוד שBPD תואם לשבוע 35.6. הרופאה אמרה שלעובר יש ראש אליפטי, אך לא פירטה מעבר. איך יצאה שבאף סקירה או US לא העלו את הדבר הזה כמה אליפטי? מה המשמעות המעשית? האם תדרשנה בדיקות נוספות כגון MRI? תודה לעונים

11/09/2019 | 17:38 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

זו הייתה שאלה לרופאה שעשתה את הבדיקה...כעיקרון אם לא אמרה לכם לעשות משהו עם זה אז אין לכם מה לדאוג, צריך לקחת בחשבון בשבועות האלה תנוחה ולחץ של הראש במיקום שלו, זה שלא היה אליפטי בבדיקות הקודמות מכוון לכך שזה עניין נקודתי של המנח כרגע על האגן ולחץ שמופעל, מהמספרים לא נראה לי שיש לכם בשלב הזה של ההריון מה להיות מוטרדים אבל אם אתם רוצים ממש לבדוק את הפרטים אתם יכולים לפנות לייעוץ גנטי ושם יעלו את הנתונים על טבלאות ויכוונו אתכם במדויק יותר

מנהלי פורום הריון ולידה