ערכי פרוגסטרון ואסטרדיול בביוץ

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

03/09/2019 | 15:30 | מאת: שני

שלום רב, מהם הערכים שצריכים להיות לפרוגסטרון -progesterone והאסטרוידול- (estradIiol (e-2 ביום הביוץ? ומה הערכים שמסמנים שהוא כבר עבר? תודה רבה מראש!

04/09/2019 | 13:38 | מאת: שני

שלום שוב היום עשיתי בדיקת דם ל2 הערכים הנל היום אני 13 יום אחרי ווסת אסטרדיול 64.03 פרוגסטרון 0.31 מה זה אומר? מתי יהיה ביוץ?

10/09/2019 | 20:05 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום שני סביב הביוץ מופרש כמה מאות יחידות אסטרדיול מזקיק בודד ו פרוגסטרון עולה , הערך משתנה בין מעבדות ונע בערכים של מעל 1 או סביב 3-5 רק לפי הבדיקה אי אפשר לדעת מתי בדיוק יהיה ביוץ, בדרך כלל מבצעים מעקב זקיקים המורכב מבדיקות אולטרסאונד ובו עוקבים אחר גודל זקיק ביחד עם מעקב אחר רמות ההורמונים בדם. זקיק סביב 20 ממ יחד עם עליה ברמת ההורמונים מעידה לרוב על ביוץ קרוב. אם במעבדה פרוגסטרון עלה משמעותית (מעל 10) הביוץ חלף והזקיק כבר לא יראה באולטרסאונד.

מנהלי פורום הריון ולידה