מעקב הריון בסיכון, חשד לתסמונת אנטי פוספוליפידים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

28/07/2019 | 20:20 | מאת: אדוה ר.

שלום רב, יש לי ילדה אחת בת שנה וחצי, הריון ולידה תקינים. לאחרונה כתוצאה משתי הפלות בשבוע 5 עשיתי בדיקות דם שהעלו חשד גבוה לתסמונת אנטיפוספוליפידים. נאמר לי שבעת הכניסה להריון אקבל באספירין וקלקסן ואצטרך לעשות מעקב הריון בסיכון. אני בשבוע 4 להריון, לוקחת אספירין ונמצאת לפני בדיקת גניקולוג ראשונה להריון שתחול עוד שבוע. רציתי לדעת מה כולל מעקב הריון בסיכון בכל הקשור לקרישיות יתר. מי מבצע את המעקב? הגניקולוג שלי? אני מנסה להבין מה ההבדל בין מעקב הריון רגיל שעברתי בהריון הראשון, למעקב הריון בסיכון כעת שיש את נושא הקרישה על הפרק. האם זה אומר עוד בדיקות רלוונטיות נוספות על הבדיקות הרגילות? או שמדובר במעקב במרפאה מיוחדת? או שפשוט זה אומר שאבקר בתכיפות גבוהה יותר אצל הגניקולוג שלי?

28/07/2019 | 20:25 | מאת: אדוה ר.

עוד שאלה האם כל גניקולוג יכול לבצע מעקב הריון בסיכון או שצריך התמחות מיוחדת? הגניקולוג הנחמד שלי עמוס מאוד ואין תורים אף פעם, אז זה גם נושא שמדאיג אותי כי להבנתי זמינות במקרה זה כן חשובה.

28/07/2019 | 20:45 | מאת: ד"ר לי שגב

יש גניקולוגים המומחים להריון בסיכון ומבצעים את מעקב זה. זמינות זה אכן חשוב אך לרוב במסגרת מעקב הריון בסיכון בכל פגישה מתאמים את התיזמון למפגש הבא ודבר זה, יחד עם ההיכרות הטובה בין הרופא המטפל למטופלת יוצרים זמינות טובה. בהצלחה!

28/07/2019 | 20:47 | מאת: ד"ר לי שגב

וזה אכן אומר ביקורים תכופים יותר אצל רופא מעקב ההריון עם מעקב גדילה צמוד יותר ולבסוף החלטה על מועד הלידה. לרוב מדובר במרפאה מיוחדת אלא אם הגניקולוג שלך עושה מעקב הריון בסיכון בעצמו..

מנהלי פורום הריון ולידה