תחושת רטיבות - שבוע 11

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

26/07/2019 | 11:02 | מאת: נועה

שלום אני בהיריון שני בשבוע 11 ויש לי תחושה של רטיבות כל הזמן...אני פעילה גופנית ולא אובחנה אצלי בעיה ברצפת האגן אחרי ההיריון הקודם. האם יכול להיות בכל זאת דליפת שתן? או שיש סיכוי לדליפת מי שפיר? (יש בכלל מי שפיר בשבוע הזה?)

27/07/2019 | 20:25 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

שלום נועה רטיבות יכולה להופיע ממגוון סיבות ביניהן הפרשות תקינות, פטריה, דליפת שתן .. הסיכוי לדליפת מי שפער בשבוע 11 מאוד נמוך. אם יש ספק ותחושה של רטיבות מוגברת מומלץ להיבדק.

27/07/2019 | 20:31 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום נועה, ישנן מגוון סיבות לתחושת רטיבות בתחילת הריון. הסיבה השכיחה ביותר הינה ריבוי הפרשות נרתיקיות. מדובר במצב שכיח ותקין, כאשר השילוב עם החום והלחות יכול לגרום להפרשות להיות מיימיות יותר. אפשרויות נוספות כוללות הפרשה פטרייתית, בריחת שתן ועוד.. האפשרות של דליפת מי שפיר אינה סבירה בשבוע זה. בכל מקרה ניתן להעריך את הגורם אצל רופא נשים.

מנהלי פורום הריון ולידה