שאלה לגבי מחזור קצר ומועט מאוד

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

24/07/2019 | 09:48 | מאת: אנונימית1

היי 2 שאלות: 1.בת 29.5 הפסקתי לפני יוצא מחצי שנה גלולות כדי לנסות להיכנס להיריון, ומאז המחזור לא סדיר( בין 60-45 יום כל פעם משהו אחר) בנוסף המחזור קצר ומאוד מועט. מה ניתן לעשות עם זה? בדיקות הורמונליות תקינות 2. אם אני רוצה לעשות מעקב זקיקים אני צריכה לקבוע לרופא הנשים שלי (שיש אצלו אולטרסאונד) או לקבוע תור למומחה פוריות? תודה

26/07/2019 | 20:17 | מאת: ד"ר אפרת ברנע לוי

שלום אנונימית, המחזור החודשי מופיע בד"כ במרווחים קבועים (תתכן שונות של מס' ימים) בטווח של 24-38 ימים בין מחזור למחזור. כאשר המחזורים אינם סדירים, מרוחקים ובנוכחות דמם ווסתי קל וקצר, יתכן והמחזורים הללו הם ללא ביוץ. הביוץ הינו שלב הכרחי לצורך כניסה להריון. ישנן סיבות רבות לאי סדירות במחזור (עם או בלי ביוץ) ויש לפנות לרופא נשים המטפל לצורך הערכה של הגורמים האפשריים. יש מגוון בדיקות הורמונליות שנהוג לבצע כחלק מההערכה ואיני יודעת אילו בדיקות בצעת. בכל מקרה, בדיקות הורמונליות הן רק נדבך אחד בהערכה. פני לרופא המטפל לצורך המשך ברור ואני בטוחה שבאם יראה צורך, יפנה אותך למומחים נוספים (כגון מומחה פוריות). בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה