המטומה שבוע 16 והריון בסיכון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/07/2019 | 16:36 | מאת: רחלי

שלום רב, אני בשבוע 16+2 סקירה מוקדמת ושקיפות תקינים לפני כחמישה ימים התחיל לי דימום בצבע חום-שחור, לאחר פניה למיון הסיקו שמדובר בהמטומה 7 סנטימטרים קרובה לשלייה. ומאז אני במנוחה. היום הייתי אצל רופאה במעקב הריון בסיכון היא הסבירה לי שב20 אחוז מהמקרים יש הסתבכות (לידה מוקדמת/הפלה מאוחרת וכדומה) ואפילו דיברה איתי כל הפלה ואמרה שבשבוע שאני נמצאת יש את האפשרות הזאת.. מה שניראה לי אבסורד לגמרי כי יש תינוקת שברוך השם יש לה דופק ומתפתחת יפה. 1. האם באמת 20 מההריונות עם המטומה מסתיימים לא טוב? זה בעצם אומר ש1 ל5 לידות עם המטומה נופלים בסיכון. 2. האם אחרי שההמטומה נספגת יש עדיין סיכון? 3. האם יש דרך לזרז את ההיספגות? 4. האם ההמטומה נחשבת לגדולה? 5. ציינו בפני שההפרשות החומות זה שאריות של ההמטומה ואם הן יוצאות זה אומר שהיא נספגת... אבל, כבר חמישה ימים שיש רק הפרשות חומות ושום שינוי בגודל של ההמטומה. תודה מראש

23/07/2019 | 21:34 | מאת: ד"ר אירה רבינוביץ

ערב טוב רחלי, הריון עם דופק, דימום והמטומה באולטרסאונד אכן מסתכמים בכ 15-20 אחוז סיכוי להפלה. נוכחות ההמטומה עצמה והדימום מעלים סיכון בשלב זה להפלה ובהמשך סיכון מוגבר ללידה מוקדמת עם כל ההשלחות של פגות. המטומה גם יכולה להיספג , אין דרך לזרז את תהליך הספיגה ואם תספג הסיכון יורד אם כי לא מתאפס. תפקידה של הרופאה להסביר לך את הממצאים ואת כל האפשרויות העומדות בפנייך על מנת שתחליטי את הדבר הנכון עבורך. הרבה הצלחה להמשך.

23/07/2019 | 23:39 | מאת: רחלי

תודה רבה על התשובה המהירה והמקצועית מה לגבי שאלות 4 ו5? יש אפשות לקבל גם עליהן תשובה?

מנהלי פורום הריון ולידה