אורך צוואר רחם שבוע 30

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/07/2019 | 12:53 | מאת: קרן

הריון ראשון, שבוע 30 אורך צוואר בשבוע 24 בסקירת מערכות היה 32 מ״מ. נבדקתי בשבוע 28 היה צוואר דינאמי- נע בין 24-28 במהלך הבדיקה. אין צירים- נבדקתי במוניטור מספר פעמים. שבוע שעבר בשבוע 29 נמדד 27 מ״מ והשבוע נמדד 26 מ״מ. מטופלת בפרוגרסטרון 200 מ״ג פעם אחת ביום. מצויה במנוחה מלאה בשכיבה+ביקורת שבועית אצל הרופא המטפל. הריון תקין, סובלת מסוכרת הריון ומאוזנת בתזונה. האם הטיפול נשמע מתאים למצב?

23/07/2019 | 15:21 | מאת: ד"ר לי שגב

צהריים טובים, בעת דינמיקה צווארית המלצותינו הינם למעקב הריון תדיר מהרגיל הכולל ניטור ומעקב אחר אורך תעלת צוואר, מתן פרוגסטרון ואגינלי ומנוחה ( לציין כי לא הוכח ששכיבה מאריכה את משך ההריון וחשוב גם להימנע מחוסר ניידות מוחלט). נראה כי קיבלת את כלל ההנחיות וכי את במעקב שבהחלט מתאים למצבך. במידה ואורך תעלת צוואר מעל 25 מ״מ וללא צירים בניטור, אין אינדיקציה לטיפול נוסף כמתן צלסטון להבשלת ריאות. מאחלת לידה קלה במועד!

מנהלי פורום הריון ולידה