ביצוע בדיקות סקר גנטי בתשלום

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/06/2019 | 18:24 | מאת: נטע

שלום רב, אני בת 40, בהריון שני תקין. אמורה לעשות בדיקות סקר גנטי. בהריון הקודם עשיתי רק את הבדיקות החינמיות ונולדה תינוקת בריאה. האחות שהייתי אצלה עכשיו ממליצה לי לעשות גם את הבדיקות שבתשלום. כששאלתי אותה האן בדיקות אלה נבדקות בבדיקת מי שפיר שאעשה היא לא הייתה בטוחה. השאלה: האם הבדיקות של הסקר הגנטי נבדקות במי שפיר? או שרצוי לעשות בכל מקרה? תודה מראש, נטע

10/06/2019 | 10:10 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום נטע בבדיקת מי שפיר- קריוטיפ נבדקים מספר תסמונות בלבד. בצ'יפ הגנטי נבדקים יותר דברים. מבחינת הסקר- קשה להבין על מה מדובר ממה שכתבת- ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל. בכל מקרה כדאי לזכור שהבדיקה האבחנתית היחידה הינה דיקור מי שפיר , שכן שאר הבדיקות הינן בדיקות סקר.

מנהלי פורום הריון ולידה