דימומים בעת ניגוב בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/06/2019 | 16:58 | מאת: מודאגת

היי, שבוע 11. הריון 4.בעבר הרחוק הפלה ומאז 2 הריונות תקינים. בת 38. כבר פעם שלישית בהריון הזה שיש לי דימומים בניגוב. לא קרה בהריונות קודמים. בפעם הראשונה הלכתי למיון ואמרו לי שזה כנראה כתוצאה מקיום יחסים ומומלץ להימנע, בפעם השנייה כשבועיים אחר כך הופיע שוב דם בניגוב (לא קיימנו יחסים כמובן) הרופא עשה לי אולטראסאונד בטני (לא וגינלי) ואמר שיש דופק והתפתחות תואמת לשבוע. היום יש לי שוב דימום בניגוב (קרה עד כה היום רק פעם אחת) האם מומלץ לגשת שוב למיון? עם הרופא לא חושבת שיש מה להתייעץ כי אמר לחזור אליו רק עם הדם ממש נוזל אבל מעוניינת בעוד חוות דעת. ממה נובעים הדימומים בניגוב? האם זה מסוכן? הם מלווים בכאבים קלים (האם זו התרחבות וזה תקין?) האם עליי להפסיק פעילות ספורטיבית? (ממשיכה פעילות שעשיתי לפני ההריון). אודה להמלצה. תודה רבה!

02/06/2019 | 09:46 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום מדובר בדימומים בטרימסטר ראשון רוב הסיכויים שההריון ימשיך תקין אך קיים סיכון מוגבר להפלה. אין מניעה מפעילות גופנית. במידה וסוג דמך שלילי גשי לקבל זריקת אנטי D

מנהלי פורום הריון ולידה