בדיקת סקר גנטי מאוחרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

29/05/2019 | 12:41 | מאת: לביאה

שלום, אני כעת בהריון ראשון צעיר (5.4 שבועות). לצערי הצלחתי לקבוע בדיקת סקר גנטי (דם) דרך קופת החולים רק לסוף חודש יוני. עד כמה זה חמורה העובדה שהבדיקה תתבצע בשלב כזה מאוחר? האם היית מייעץ לי לנסות לקבוע תור באופן פרטי? בנוסף, איני יודעת האם יש קשר אך העובדה ששני בני הזוג ממוצאים שונים (בן זוגי אינו יהודי, אך כן ממוצא אירופאי כמוני) האם משפיעה / מפחיתה את הסיכוי לבעיות גנטיות? המון תודה על תשובתך.

29/05/2019 | 12:55 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום בעיקרון עדיף לבצע את בדיקת הסקר הגנטי טרם ההריון ואת כבר בהריון. במידה ושני בני הזוג מאותו מוצא יש יותר סיכון למחלות רציסיביות בעובר מפני שיש יותר סיכויי ששני בני הזוג נשאים לאותה מחלה בבדיקות הסקר בודקים האם את נשאית ורק במקרה ואת נשאית יבדקו את בן הזוג בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה