התאום הנעלם ובדיקות במהלך ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

16/04/2019 | 07:42 | מאת: שירה

היי, אני כיום בשבוע 8 +5. ההריון התחיל כהריון תאומים עם 2 שקים ו 2 דפקים. עובר אחד באופן קבוע היה קטן מגיל ההריון ב 4 - 5 ימים ואתמול בבדיקה הוא נצפה ללא דופק כלל. האם הוא ייספג לבד והאם זה פוגע בעובר השני, התקין? האם עלי לבצע בדיקת דם לשקיפות העורפית או שהיא תראה תוצאות שגויות בגלל שני העוברים? תודה.

17/04/2019 | 16:33 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

לרוב העובר ללא הדופק ייספג בהמשך ההריון ואינו מסכן את העובר השני שכן מדובר בשבוע צעיר. שנית, מומלץ לבצע את בדיקות הדם בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה