הריון שבוע 30 עם צוואר רחם מקוצר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/04/2019 | 18:33 | מאת: אג

היי אני נמצאת בהריון בשבוע 30+3 עם צירים מוקדמים וצוואר רחם דינמי כבר כשבוע בין 17-22. אושפזתי בבית החולים וקיבלתי זריקה להבשלת הריאות. 1. שוחחרתי הביתה לשמירה מלאה ללא מתן תרופתי לעצירת צירים. הבנתי שיש נרות פרוטגרסטון או זריקה שמונעים פעילות רחמית. לא עדיף לתת טיפול מניעתי בשבוע כזה? 2. מה יכולה להיות הסיבה להופעת הצירים המוקדמים והתקצרות צוואר הרחם? אני לא מעשנת, לא שותה, לא עבדתי פיזית בתקופת ההריון...אשמח להבין מה הגורמים לדבר תודה

12/04/2019 | 22:37 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום לשאלותייך: 1. אין הוכחה כי מתן טיפול טוקוליטי (לעצירת הצירים) לאורך זמן מונע לידה מוקדמת ולכן אינו מומלץ. בנוגע לנרות פרוגסטרון: מוכח כי באם קיימת התקצרות הצוואר בשבועות 20-24 יש למתן נרות פרוגסטרון יתרון. ניתן לתת נרות אלו גם בשבוע בו את נמצאת. התייעצי עם הרופא המטפל שלך. 2. לא תמיד ניתן לדעת את הסיבה לצירים ודינמיקה צווארית, למעשה ברוב המקרים לא ידועה הסיבה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה