מחלת כליות בהריון - האם מצליח

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/03/2019 | 08:11 | מאת: ורד

שלום בת 30. לפני כשבוע התגלתה כמות גדולה של חלבון בשתן. קראטינין תקין, ברקע דלקות כליות חוזרות. מטופלת אצל נפרולוג ע״י כדורים להורדת לחץ דם. נפרולוג טוען שלא כדאי עכשיו לנסות להיכנס להריון. ולמרות זאת אני מאוד חושקת לילד. האם בכלל מותר לנשים עם מחלת כליות להרות ויוצאים מזה הריונות מוצלחים? תודה מראש

05/03/2019 | 09:18 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

לא ניתן לענות על שאלתך דרך האינטרנט. יש סוגי שונים של מחלות כליה וכולן מעלות סיבוכים בהריון. הדבר הנכון הינו לבצע ייעוץ טרם כניסה להריון עם רופא מומחה בהריון בסיכון וכך לקבל את המידע הרלוונטי אליך. בכל מקרה- כניסה להריון עם מחלת כליה לא מאוזנת עלולה לסכן את חייך- אל תעשי זאת ללא ייעות ומעקב מתאימים. בריאות שלמה!

מנהלי פורום הריון ולידה