דימומים ממושכים בשבוע 8.5

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

18/02/2019 | 10:59 | מאת: אור

שלום רב, לפני 4 ימים החלו דימומים , כמו במחזור , ועד היום הפףם לא פוסקים. אומנם לא בצורה מוגזמת, אך דימומים של מחזור רגיל. נסענו למיון , בדקו ומצאו עובר ללא דופק שנראה תואם לשבוע 6. אמרו לי לחכות לעוד 10 ימים לבדיקת אולטרא סאונד נוספת. אני בחרדות וקשה לי מאוד להמשיך כך. חודש שלם אני עוברת את כל תסמיני ההריון ועכשיו הוא תואם לשבוע 6 ואין דופק? מה הסיכוי להריון תקין אם בכלל ?! תודה מראש

19/02/2019 | 09:04 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

לא ברור לדברייך האם מדובר באולטרהסאונד ראשון בהריון או לא. אם הודגם עובר עם דופק בעבר- לצערי מדובר בהריון לא תקין. אם האולטרהסאונד הראשון הוא מה שתיארת יש סיכוי להריון תקין במידה והיה ביוץ מאוחר.

24/02/2019 | 00:08 | מאת: אור

תודה על תשובתך מעדכנת כי לא היה אולטרסאונד לפני כן, אלא זה היה אולטרסאונד ראשון.. לצערי הגעתי עוד באותו היום למיון עם דימומים כבדים מאוד..הייתה לי הפלה חלקית, ועברתי גרידה בחירום... טראומתי מאוד !!! אם את רואה את תגובתי, אשמח אם תוכלי לענות... מדוע הגוף לא פלט את העובר באותו השבוע שהוא לא התפתח? כמעט 3 שבועות היה ברחם ללא דופק.... מדוע הדימום היה כל כך כבד??? גושים גושים ענקיים שלא פוסקים ... מדוע זה הגיע למצב כזה? תודה מראש

01/03/2019 | 17:29 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

אור יקרה, איבוד הריון הינו עצוב טראומטי וקשה בכל שבוע בו הוא מתרחש וצר לי שחווית את זה. סוג ההפלה אשר חווית נקרא "הפלה נדחית"- שכן בעבר (לפני המצאת האולטרסאונד) הגילוי על ההריון הלא תקין היה נדחה זמן רב.. מדוע הגוף לא דוחה את ההריון מיד כאשר פוסק הדופק? לצערי אין לי תשובה- זה פשוט המצב שברא הטבע.. הדימום המוגבר שאת מתארת מתרחש כאשר תהליך ההפלה החל - צוואר הרחם פתוח וכלי הדם אשר הזינו בעבר את מיטת השליה מדממים. מאחלת לך הריון תקין בהמשך הדרך. חשוב שלא תאשימי את עצמך בהפלה- שכן לא מדובר במשהו שאת עשית. החלמה מהירה

05/03/2019 | 19:31 | מאת: אור

תודה רבה על תשובתך... הייתי קצת מבוהלת כי נאמר לי בבית החולים, שעם כמות הדימומים שהגעתי , אם לא אעשה גרידה דחופה תוך שעתיים אני עלןלה למות. עד עכשיו אני קצת בהלם שיכלתי למות?? אני יודעת ובטוחה, עם כל זאת, שה כ ל לטובה ! ובעזרת השם מקווה להבא לבשורות טובות ! תודה רבה על העידוד!

מנהלי פורום הריון ולידה