האם ווסת לאחר הלידה ?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

05/02/2019 | 09:12 | מאת: מוריה

שלום, מקווה שהפורום הנכון. חודשיים וקצת לאחר לידה שנייה. מניקה. לוקחת גלולות הנקה ונלקחה גלולה מספר 12 האם הגיוני שיש ווסת? האם זה ישפיע על איכות / כמות החלב? בהריון הראשון הנקתי 10 חודשים ולא היה ווסת לכן שואלת אם הגיוני. תודה

05/02/2019 | 13:12 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

דימום יכול להופיע בשל נטילת גלולות של פרוגסטרון בלבד ("גלולת הנקה") ויותר סביר שזאת הסיבה לדימום מאשר ווסת, בהנחה ואת מניקה הנקה מלאה

05/02/2019 | 20:20 | מאת: מוריה

דימום כבר יומיים וחצי בגלל זה שאלתי במיוחד שלא מוכר מהנקה קודמת. האם הגיוני שמספר ימים כאלה? מרגיש לי מוזר גם מבחינת השובע של הקטנה יכול להיות שהחלב לא מספיק לה בגלל הקשר לדימום?

08/02/2019 | 20:35 | מאת: ד"ר מיה נאור דובב

יכול להיות דימום במשך מספר ימים. לעיתים יש הפשעה על כמות החלב ולעתים לא. המשיכי לעקוב ואם יש דימום מוגבר פני לבדיקת רופא

מנהלי פורום הריון ולידה