אורך צוואר הרחם בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

15/11/2018 | 09:47 | מאת: אני

היי ד"ר, האם דינמיקה צווארית או אורך צוואר הרחם הוא דבר שצריך לבדוק בכל הריון, גם בהריון תקין? או שבודקים את אורך צוואר הרחם כאשר יש תלונות על כאבים או דימום? אני בהריון ראשון ב"ה, ולא אמרו לי כלום על אורך צוואר הרחם ופתאום עלו בי ממש חששות לגבי זה.. הייתה לי סקירת מערכות לפני כמה ימים וביקשתי לדעת את האורך אבל מאחר וזו בדיקה וגינלית העדפתי שהרופאה שלי תבדוק, זה משהו דחוף?

17/11/2018 | 20:00 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום רב במידה וההריון תקין ואין צירים מוקדמים/היסטוריה של לידה מוקדמת/גורמי סיכון, אין אינדיקציה לבדיקת אורך הצוואר למעט בסקירה שניה, בה נעשית בדיקה זו באופן רוטיני. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה