האם אפידורל יכול לגרום לבצקת בצוואר הרחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

17/10/2018 | 12:11 | מאת: תמר

ילדתי לפני שבועיים. הפתיחה התקדמה מאוד מהר. אך ברגע שנתנו לי אפידורל, הצירים נחלשו משמעותית ואז נתנו פיטוצין. התפתחה לי בצקת בצוואר הרחם ונתנו לי זריקה לריכוך ולתינוק היו האטות דופק וכך שוב מצאתי את עצמי בלידת וואקום. המיילדת אמרה לי שאם הייתי מקשיבה לה ויולדת טבעי, לא הייתי מגיעה לוואקום והייתי יולדת מהר בלי סיבוכים. האם היא צודקת והבצקת נגרמה בגלל הקושי שנגרם מהאפידורל? הסקרנות הורגת אותי

17/10/2018 | 21:15 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

היי תמר אין קשר בין כח שקיבלת אפידורל לבין העובדה שהלידה הסתיימה בוואקום. בצקת בצוואר הרחם??? לא נראה לי שלכך היתה הכוונה בכל מקרה ההשערות של המיילדת לא צריכות להעסיק אותך, העיקר שילדת בשלום

מנהלי פורום הריון ולידה