שאלה לגבי סכרת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

14/10/2018 | 13:26 | מאת: הריונית

היי, אשמח בבקשה לעזרתכם: אני בהריון ראשון אחרי IVF בהעמסת סוכר של ה 50 התוצאה הייתה תקינה לחלוטין - 84. אך עקב משקל עובר גבוה (שבועיים מעל הממוצע בגודל) נשלחתי לעשות העמסת סוכר של 100. התוצאות יצאו תקינות מלבד התוצאה הראשונה של הצום - שחרגה בספרה אחת מעל הרצוי... בצום: 96 לאחר שעה: 141 לאחר שעתיים: 107 לאחר 3 שעות: 100 האם זה נקרא שיש לי סכרת בגלל שתוצאה אחת חורגת בטיפ טיפונת? וגם איך יכול להיות שבצום הגלוקוז טיפה גבוה ואחרי השתיה של הסוכר הוא מאוזן בסדר גמור?

14/10/2018 | 23:58 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

את צודקת, אינטואיטיבית השאלה שלך נכונה אבל מעשית התוצאה של הצום משקפת הכי טוב את השפעת הסכרת ותוצאותיה מאחר וזו תמונה של ההתמודדות נטו של הגוף עם פחממות, תחשבי לצורך העניין שאם את ישנה 8 שעות את למעשה... שליש יום בצום ואם התוצאה שם גבוהה את כנראה מסתובבת במיטה עם סוכרים גבוהים שליש מהיום ללא יכולת לשלוט על זה וגרוע מזה את לא יודעת מה התנודתיות של רמות הסוכר כשאת בצום, לגבי הבדיקה עצמה, נהוג להתייחס לזה באופן יותר מחמיר ואכן לבצע מעקבי סוכר

מנהלי פורום הריון ולידה