בטא שלא עולה מספיק בשבוע 6 ולא ברור האם יש שק הריון עדיין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/09/2018 | 19:16 | מאת: הריונית חדשה ודואגת

אני בשבוע 6+1 היום. אתמול התחילו מעט דימומים- יותר כמו הכתמות אדום/חום דלילות. פניתי למיון ובאולטראסאונד הרופא אמר שרואה משהו קטנטן ולא ברור האם זה שק הריון. הציע לחזור על בדיקת בטא היום. בבדיקה היום יצא 515. בבדיקה הקודמת והראשונה שהייתה ב26.8 יצא 202. האם זה סופי שההריון לא נקלט או שיש עוד איזשהו סיכוי להאחז בו? אודה מאוד לתגובה.

02/09/2018 | 20:21 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום בטא אמור להיות מוכפל כעבור כ 48 שעות. את מתארת מצב עם עלייה כנראה לא תקינה ( עבר שבוע עם עלייה קלה בלבד) ממליצה לגשת לרופא המטפל לבדיקה כולל אולטראונד והחלטה לגבי המשך הטיפול

02/09/2018 | 20:28 | מאת: הריונית חדשה ודואגת

תודה על התגובה. אני מבינה שזה כנראה לא תקין. אבל יש איזשהו סיכוי שכן בכל זאת? ואם זה אכן לא תקין, בשלבים כאלה מוקדמים בדכ דרושה התערבות או שזה מסתיים לבד? אני גם מרגישה כאבים שהחלו חלשיםמאז הדימום (כמו אי נוחות של מחזור באזור הרחם) ובשעות האחרונות מתחזקים ומתמקמים בצד שמאל למטה. זה נשמע דחוף? תודה שוב

02/09/2018 | 20:32 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

כאבים בבטן תחתונה בשילוב עם הכתמות דמיות ועליית בטא לא תקינה מצריכים פניה למיון, בעיקר אם הכאבים מתחזקים. יש לגשת בהקדם לבדיקת רופא

02/09/2018 | 20:39 | מאת: הריונית חדשה ודואגת

אוקיי. את יכולה בבקשה להסביר לי מה השיקול של הפניה למיון כעת? מה הסיכונים בעצם במצב הזה? רוצה לשקול את זה.תודה.

02/09/2018 | 20:46 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

כאבים חזקים, דימומים ועליית בטא לא תקינה יכולים להצביע על הריון מחוץ לרחם ועל כן פנייה למיון בהצלחה

02/09/2018 | 20:45 | מאת: הריונית חדשה ודואגת

כי יש לי גם ככה תור לאולטרסאונד ביום רביעי אז השאלה אם אי אפשר לחכות עם זה (הייתי באולטרה' גם היום וגם אתמול ולא ראו ממצא מחוץ לרחם)

02/09/2018 | 20:54 | מאת: הריונית חדשה ודואגת

ואם הבוקר וגם אתמול בשני אולטראסאונדים לא נראה הריון חוץ רחמי..יש סיכוי שמהבוקר ועד עכשיו זה קרה?

02/09/2018 | 20:57 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

היי מדובר בבדיקה נוספת , לא שזה קרה מהבוקר אין באפשרותי וגם לא נכון רפואית לענות יותר מדוייק ללא בדיקה, אנא פני לבדיקה

03/09/2018 | 08:32 | מאת: הריונית חדשה ודואגת

תודה רבה על המענה. בינתיים הכאבים די נרגעו אתמול בערב, יש רק מעט אי נוחות ונפיחות. אמתין לבדיקה שיש לי ברביעי. תודה

מנהלי פורום הריון ולידה