שתיית יין וכניסה לג'קוזי בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

01/08/2018 | 21:35 | מאת: 99

שלום, רציתי לדעת האם מותר לשתות יין ולהכנס לג'קוזי בתקופה בה יש ניסיון להכנס להריון ואם אכן מותר, מאיזה שלב של ההריון רצוי להימנע? האם רק כאשר מתפתח המוח של העובר?

02/08/2018 | 08:11 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

שאלה בעייתית קצת, בחלק של היין בכל מקרה, הבעיה עם אלכוהול באופן כללי היא שאנחנו לא יודעים לצפות את ההשפעה שלו באופן ספציפי על כל אישה, יכולה לצורך העניין להיות אישה ששותה כמות גדולה ולא קורה כלום ומישהי אחרת שמכוס ותעשה את תסמונת האלכוהול העוברית, כעיקרון ההנחיה היא להמנע בהריון לא לפני הריון, וזה גם פחות רלוונטי בתקופה המאוד מוקדמת של ההשרשה וסביבה אבל זו רק פרשנות ביולוגית...לדעתי לפני ההריון את יכולה, בין השאר כי אלכוהול מתנקה מהר מאוד יחסית מהגוף, לגבי ג'קוזי אנחנו יודעים על השפעה לא טובה של עליה בחום גוף על ההתפתחות עד בערך שבוע 10, לא לא תופס ללפני הריון...בשליש ראשון לא הייתי ממליץ לך ג'קוזי

02/08/2018 | 11:03 | מאת: 99

תודה רבה על התשובה המהירה! ז"א שכבר מהרגע שאני יודעת שאני בהריון אני צריכה להימנע מג'קוזי? החל מהשבוע ה-2 ועד השבוע ה-10?

04/08/2018 | 11:28 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

אכן

19/08/2018 | 21:29 | מאת: 99

קודם כל- תודה על התשובה. אני מתנצלת שאני חוזרת ושואלת, לא ידעתי שספירת השבועות מתחילה מרגע קבלת המחזור האחרון.. כך שהתשובה לא נותנת לי מענה.. אף פעם לא הייתי בהריון ואני מאוד חוששת לפגוע המידה ויגיע. השאלה שלי מתייחסת לפרק הזמן בין הביוץ-לגילוי ההריון (כל הזמן בו אני עשויה להיות בהריון אך אין לי אפשרות לבדוק) האם בפרק זמן הזה-במונחים רפואיים: שבוע שלישי-רביעי אני יכולה להתנהג רגיל מבחינת ג'קוזי ושתיה. -שבפרק זמן הזה-, העובר (במידה וקיים) לא עשוי להיפגע?

מנהלי פורום הריון ולידה