שקיפות עורפית וחומצה פולית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/07/2018 | 20:21 | מאת: נועה

שלום, היום התחלתי את שבוע 13. האם עדיין צריך לקחת חומצה פולית? אם כן עד מתי? בנוסף, בשקיפות עורפית המדדים שיצאו הם: Papp-a 3.01 Hcgb 1.66 Nt 1.15mom ו- 1.5 סמ הסיכון לפי הגיל והבדיקה לתסמונת דאון וטריזיומיה 18 היא 1:10000 האם יש צורך בביצוע בדיקות נוספות? בנוסף, באולטרסאונד שעשיתי היום הרופאה ראתה שעדיין קיים שק חלמון (לדעתי אמרה שק חלמון ולא שק הריון). הבנתי שזה בדרכ נעלם בשלב מוקדם יותר. האם יש ממה לחשוש שזה עדיין קיים? עד מתי זה יכול להישאר? תודה רבה.

04/08/2018 | 11:24 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

המספרים יצאו לך לא מסודרים בהודעה...אבל אם יצא 1:10000 אני משערשהכל בסדר... יש עוד בדיקות שאפשר לעשות והמדוייקת שבהן זה דיוקר מי שפיר שמשם אפשר לאסוף חומר גנטי ולבצע בדיקות הרבה יותר מדויקות ורחבות בהשוואה למה שעשית, אם את רוצה פרטים נוספים את פונה לייעוץ גנטי

מנהלי פורום הריון ולידה