המטומה בשליש הראשון - סיכויי הישרדות להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

23/07/2018 | 11:01 | מאת: תמר

שלום אני בהריון בשבוע 9. זהו ההריון השלישי שלי, אך בהריון הראשון החל דימום בשבוע 15, שיצר הימטומה ובסופו של דבר לידה מוקדמת בשבוע 20. בהריון הזה התגלתה המטומה בשבוע 6. ההריון מתפתח בינתיים כמתוכנן - יש דופק והעובר גדל בצורה תקינה. אך ההמטומה עצמה גם גדלה (מ-8 מ"מ ל-15 מ"מ). המעקב הבא שלי הוא רק עוד שבוע וחצי. נרשם לי בינתיים אוטרוגסטון. אשמח לדעת האם יש סטטיסטיקה שקשורה להמטומה בשליש הראשון ולסיכויי שרידות ההריון. בנוסף, מה יכולות להיות הסיבות לכך שזה קרה בשני הריונות? אציין שבדיקות קרישיות, היסטולוגיה ובדיקת דם אחרות לא גילו בעיה לאחר הלידה המוקדמת

26/07/2018 | 08:09 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

אכן עניין בעייתי, המטומה באופן מנגנוני זו תוצאה של הפרדה של קרומי השפיר ולפעמים של השיליה עצמה, ההתקדמות שלה לא ניתנת לחיזוי בעליל אבל לרוב זה תהליך מוגבל והכל מסתדר בסופו של דבר, כשלא מסתדר והתהליך מתקדם ומחמיר מגיעים לסצנריו כפי שקרה לך בהריון הראשון לצערי, הבסיס הוא שקשה לנו לחזות את הדינמיקה של התהליך והכי מתסכל הוא שאין לנו דרך יעילה לטפל ולפתור את זה, ולכן מה שנשאר זה...לעשות מעקב ולנטר את הגודל כדי לקבל כיוון האם זה מתקדם או נסוג, ו...לקוות, אפשר מנוחה בבית ואפילו שמירת הריון

מנהלי פורום הריון ולידה