נטילת עודף חומצה פולית?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

22/07/2018 | 10:06 | מאת: שיר

שלום דוקטור, אני הריון שבוע 13- נוטלת פרנטל, מעיון הרכיבים ראיתי שבוע מכיל 1 מ"ג חומצה פולית ולפי מה שקראתי זה מעל המלצה, בנוסף ביצעתי שבוע שעבר בדיקות דם ויצא לי folic asid 10+ ng רציתי לשאול אם זה תקין? ואולי אני מקבלת מינון גבוה מדי של חומצה פולית ? (בנוסף אני אוכלת מלא פירות וירקות והבנתי שהם מכילים חומצה פולית רבה. תודה!!

26/07/2018 | 08:02 | מאת: ד"ר מיקי מוסקוביץ

היה לאחרונה גל כזה של מינון גבוה של חןמצה פולית, לא ברור משמעותו אבל ההנחיות המקוריות מדברות על מינון של 400 מיקרוגרם, יש מקרים שאנחנו נותנים מינון מוגבר של 5 מיליגרם שזה הרבה יותר ממה שאת לוקחת ועדיין...שום דבר רע לא קורה...תהני מהחומצה הפולית שלך, זה כמות שהיא סבירה לגמרי

מנהלי פורום הריון ולידה