אנמיה בהריון ברזל תקין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

12/12/2017 | 21:43 | מאת: שירשיר

שלום רב, שבוע 24, עשיתי בדיקות דם ההמוגלובין שלי די נמוך- 9.5. עם זאת גל יתר הערכים תקינים ( ברזל, פריטין, b12, טראנספריטין). ממה עם כן יכולה לנבוע האנמיה? האם יש טעם להמשיך לקחת תוספי ברזל? מה כן יכול להעלות את ההמוגלובין? תודה מראש

16/12/2017 | 21:44 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. בהריון יש עליה בנפח דם, גם כדוריות אדומות וגם חלק נוזלי שנקראה פלזמה. אבל עליה בפלזמה גבוהה יותר מהעליה בכדוריות אדומות זה עושה דילול לכן יש ירידה בהמגלובין. עדיין צריך להמשיך לקחת ברזל דרך הפה. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה