גרד בהריון ובדיקות דם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

25/11/2017 | 08:31 | מאת: דגנית

שלום. אני בשבוע 37 להריון ומזה שבועיים גרד בכמה מקומות בגוף. לא משהו הסטרי אך טיפה מציק בעיקר בלילה. לפני יומיים נעשו בדיקות תפקודי כבד תקינים וכן מלחי מרה תקינים האם זה שולל סכנה לעובר (כוליזיטיס) או למרות שהבדיקות תקינות עדיין הוא בגדר סכנה? במידה וכן אשמח להבין מדןע על אף כימיה תקינה קיימת סכנה. תודה ושבת שלום

26/11/2017 | 08:39 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. אם אין כולסטזיס של הריון אין סכנה לעובר. יש סיבות אחרות לגרד בהריון כולל גם לא קשורות להריון (אלרגיה) וזה לא מסכן את העובר, הנפוצה יותר עם שם מאוד פשוט PUPPP בעברית גרד ופריחה בהריון, אבל לפעמים בשל תלונות קשות נאלצים לבצע זירוז במועד. תמשיכי להיות במעקב רופא נשים מטפל, כולל מעקב מדדים כמו ל"ד ומעבדה חוזרת בהמשך. בהצלחה ולידה קלה.

מנהלי פורום הריון ולידה