בדיקת הגנומיטי - שאלות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

31/10/2017 | 22:37 | מאת: רות

שלום, אשמח לדעת האם את בדיקת הגנומיטי עליה קראתי רבות ניתן באמת לעשות בשבוע 10 והאם יש שבוע מומלץ לעבור אותה כפי שבמי שפיר יש שבוע מומלץ....תודה רבה על תשובתך

08/11/2017 | 00:16 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. את הבדיקות אפשר לבצע לאחר שבוע 10. מדובר בבדיקה סטטיסטית ולא אבנתית. מדויקת - כן אבל רק למס' מחלות גנטיות. השאלה היא האם את עושה בדיקות הרגילות, כמו שקיפות עורפית וחלבון עוברי סקירות מערכות? ומה תעשי אם התשבות לא יהיו תקינות - האם תלחי לדיקור מי שפיר כי זאת הבדיקה האבחנתית הסופית. לכן אני ממליץ לך לבצע אותה בנוסף למעקב הרגיל לאחר שתקבלי תשובות תקינות ואז תבצעי את הבדיקה כגיבוי. הייתה לי אישה שעשתה די מוקדמת את הבדיקה (באופן פרטי והבדיקה הייתה תקינה) אבל לפי הבדיקות שגרתיות שלא היו תקינות נאלצה גם לבצע דיקור מי שפיר (בחינם). זה אומר שגם אם הבדיקה תקינה זה עדיין לא פוטר אותך מדיקור מי שפיר אם יש ממצאים חריגים במעקב הרגיל.

מנהלי פורום הריון ולידה