שאלה בנוגע לציסטה בשחלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

10/10/2017 | 07:48 | מאת: ורד

שלום, אני בהריון בשבוע 7+3. בבדיקת אולטרסאונד נמצא כי קיימת ציסטה גדולה 69*70 ממ בשחלה ימנית. השאלה האם ניתן לקיים יחסי מין במצב זה וזה לא מסכן את העובר. תודה רבה.

10/10/2017 | 09:51 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. את העובר זה לא מסכן, אבל צריך לעקוב אחרי הציסטה. אם עד עכשיו הציסטה לא נצפתה אז רוב הסיכוים שמדובר בציסטה פיזיולוגית שנקראת - גופיף צהוב, תפקידה לתמוך בהריון. ברגע שהשליה תתחיל לתפקד (זה בדרך כלל לאחר שבוע 8-9) היא תיספג. כאשר את תבצעי בדיקת אולטרסאונד תבקשי גם לבדוקת את הציסטה. הסיכון היחיד שהציסטה יכולה לעשות זה לגרום לתסביב שחלתי, שחלות תקינות וסימטריות תלויות באגן על שתי הרצעות שתופסות אותן בשני צדדים. כאשר יש ממצא ציסטי בשחלה זה עושה אותם לא סימטריות והם יכולות להסתובב מה שגורם לחסימת כלי דם שעוברות ברצועות שלהן וגורם לכאבים ואף נזק לשחלה. לכן תיהי ערנית לנושא ובכל ספק תפני לבדיקת רופא נשים. במידה וציסטה תישאר גם לאחר טרימסטר ראשון (מעל שבוע 14) יש גם לשקול מעקב במרפאת הריון בסיכון, על זה צריך להחליט רופא הנשים המטפל שלך. בהצלחה בהריון.

מנהלי פורום הריון ולידה