כאבי גב עליון במקביל לכאבים מתחת לחזה/צלעות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

09/10/2017 | 01:36 | מאת: גלי

שלום רב, אני ממש עוד מעט בשבוע 24 להריון.. כבר כשבוע וחצי אני סובלת מכאבי גב עליון בצד ימין בלבד, ממש נקודה ספציפית שמכאיבה לי כל הזמן, בעיקר בזמן ישיבה. במקביל, יש לי כאב מתחת לחזה בצד ימין, מתחת לצלעות (שמופיע לי הרבה פעמים לאחר ארוחה, בין אם כבדה ובין אם קלילה). בדרך כלל הכאבים מתרחשים במקביל, מרגיש כאילו זה משהו פנימי ועמום. אשמח לדעת אם זה נורמלי. ומה אפשר לעשות עם הכאב הזה? זה מפריע ומקשה בזמן ישיבה בעיקר. בעמידה אני מרגישה את הכאב פחות. תודה!

10/10/2017 | 12:34 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. נשמע שמדובר בכאבים "מוסקולו-סקלטארים" - כאבי שרירים ועצמות. זה קשור לשינויים פיזיולוגים שמתרחשים בגוף שלך במהלך ההריון - גדילת הרחם והעובר שעושים עומס על גוף שלך, אבל גם שינויים הורמונאלים. אני ממליץ לך לקחת משככי כאבים כמו אקמול או אופטלגין 1 גרם, כמובן אם את לא רגישה לתרופה הזאת. אם זה עוזר זה טוב ולא מדובר בבעיה חמורה אם לא אז כדי לך לפנות לבדיקת רופא נשים. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה