פילאטיס שליה נמוכה מרגינלית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

02/10/2017 | 15:20 | מאת: יפעת

שלום, אני בשבוע 16 ומעוניינת להתחיל לתרגל פילאטיס לנשים בהריון. בסקירת מערכות, הרופא אמר שהשיליה שלי נמוכה מרגינלית, ושעלי להמנע מפעילות גופנית מאומצת. רציתי לשאול באופן ספציפי לגבי פילאטיס האם הוא מהווה בעיה במצב זה? אני יודעת שאין קפיצות, והוא מותאם לנשים בעלות הריון תקין. תודה

05/10/2017 | 18:31 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

שלום. ניתן לבצע פעילות גופנית בהריון, פעילות לא מאומצת. לאור שליה מרגינלית ממליץ לך להינע מפעילות גופנית לגמרי עד לסק"מ מאורחת איפה צריך לבדוק מיקום השליה ולהחליט על המשך פעילות גופנית. שליה מרגינלית יכולה לגרום לדימום לדני, דימומים בטרימסטר שני מעל שבוע 14 זה גורם סיכון ללידה מוקדמת וירידת מים מוקדמת.

מנהלי פורום הריון ולידה