חיסון mmr וכניסה להריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה

21/09/2017 | 13:16 | מאת: עדי

שלום רב, קיבלתי חיסון mmr. שבועיים אחרי החיסון קיבלתי מחזור. חודש אחרי החיסון היה ביוץ שממנו נכנסתי להריון. שאלתי- האם זה נחשב שחיכיתי חודש אחרי החיסון? כלומר, האם מסתכלים על תאריך המחזור או הביוץ? האם עלי לבצע הפלה? תודה רבה

24/09/2017 | 09:17 | מאת: ד"ר סרגיי קוסטין

יש לך חודש לכניסה להריון כי נכנסים להריון מיד לאחר הביוץ. מס' שבועות בתחילת ההריון לגבי נזק לעובר נחשבים ON/OFF, כלומר אם יש נזק לעובר אז הוא נופל לגמרי, במילים אחרות אם הריון ממשיך כנראה שאין שום נזק לעובר. בכל זאת אני ממליץ לך להתייעץ עם מרפאה טרטולוגית, אפילו בטלפיון, יש טלפונים באינטרנת. המרפאה נותנת יעוץ לגבי נזקים תרופתים וסביבתיים לעובר במהלך ההריון. יש בכל בית חולים ציבורי.

מנהלי פורום הריון ולידה